rasvanpoltto

GS ryhmän Anna 32v. – Rennolla otteella huikea muodonmuutos – Rasvaprosentti 32% –> 20,8%

kirjoittanut Marko Kuoppasalmi

Vajaa vuosi Tammikuussa 2015 käynnistyi ensimmäinen GS ryhmä. Tämä ryhmä jatkoi lopulta projektiaan aina vuoden 2015 loppuun asti. Osa ryhmästä jatkaa edelleen uuden ryhmämuodossa harjoittelua kerran viikossa Kuntokompassin Training Studiolla.

Kuluvan vuoden aikana GS konseptin avulla on autettu noin 50 ihmistä kohti kiinteämpää ja muodokkaampaa vartaloa. Konseptin tavoitteen asettelu ja käytännön toiminta on suoraviivaista ja selkeää – kaikki toiminta tähtää kiinteään ja sporttisempaan ulkomuotoon. Konsepti ei ole massatuote vaan laadukkaaseen palveluun pohjautuva kokonaisuus. Etenemisen keskiössä on tehdä vain niitä asioita jotka ovat tavoitteen kannalta olennaisia. Muut marginaalitekijät pyritään minimoimaan ja jättämään taustalle.

GS konseptin mukana tulee toki lukuisia muitakin positiivisia ”sivuvaikutuksia” kuten terveysmarkkerien kääntyminen suotuisampaan suuntaan, yleisen peruskunnon kohenminen ja suorituskyvyn paraneminen sekä voimatasojen nousu. Kehonkoostumuksen optimointi on kuitenkin se johon ensi tilassa tähdätään

Onnistumistarinoita on vuoden aikana kertynyt lukuisia ja kaikkia niitä emme valitettavasti ehdi tänne inspiraation lähteeksi kirjoittamaankaan. Avataan kuitenkin seuraavassa taas yhden 2015 syksyn ryhmäläisen omaa muutostarinaa ja tuntemuksia. Tällä kertaa audio haastattelun, blogin ja asiakascasen muodossa.

Syksyn 2015 GS ryhmän Anna 32v – Rempseällä otteella huikea muodonmuutos

Syksyn ryhmässä mukana ollut Anna oli loistava esimerkki, että erittäin rennolla ja stressittömällä toiminnalla voi saada jäätäviä muutoksia aikaan omassa habituksessaan.

Alla on audiovideon muodossa Annan haastattelu. Samainen löytyy tekstimuodossa alta. Lue, kuuntele ja inspiroidu!

 

 

Ruokailun muuttaminen ei ole tarkoittanut nälässä olemista, sillä systemaattisuuden kautta niin ei pääse käymään. Syön nykyään määrällisesti oikeasti enemmän kuin aiemmin.

 

Toinen on se, että en tosiaan ole yhtäkään annosta mitannut, eli tuloksia saa hyvin aikaan vaikka ei mittaisi joka ateriaa kuten monet dieetit antavat ymmärtää. 

Inbodyraportit:

Viikko 1 – Viikko 6 – Viikko 16

inbodyanna

 

 

Miksi päätit lähteä mukaan ryhmään?

Minulla oli omaa liikuntaustaa joukkuelajista, mutta paikat ei kestä valitettavasti enää palloilulajeja. Päätin siis kokeilla uutena juttuna saliharjoittelun mukaan ottamista viikko-ohjelmaan. Voimaharjoittelua minulla ei taustalla juurikaan ollut. Tiesin myös, että homma lopahtaa nopeasti jos sitä yritän itse aloittaa. Törmäsin internetissä konseptiin ja se kuulosti hyvälle. Vanhana joukkueurheilijana tärkein tekijä minulle oli ryhmämuodossa tapahtuva toiminta. Halusin saada tähän otteen, löytää rytmin ja oppia harjoittelemaan laadukkaasti ryhmänhengen tukemana.

Mitä odotuksia sinulla oli ennen valmennuksen aloittamista?

Toivoin saavani salitreenaukseenii hyvän rytmin, osaksi arkipäivää ja ennen kaikkea motivoivaksi tavaksi harjoitella. Lisäksi minua kiinnosti tietysti kehon muokkaukseen liittyvvät tulokset, joita konsepti lupasi. Ryhmämuodon kautta odotin saavani ennen kaikkea lisää motivaatiota omaan harjoitteluuni.

Miten projekti käynnistyi kohdallasi?

Hyvin! Oma motivaationi oli alusta alkaen korkealla koska olen tottunut liikkumaan aina. Halu ja fiilis päästä tekemään oli kova. Alku oli erittäin vaudikas etenkin tuloskehityksen puolesta. Tämä vaikutti tietysti entisestään motivaation kasvamiseen.

Mikä oli haastavinta?

8 viikkoa menee ajallisesti tosi nopeasti. Varsinaisesti isoja haasteita tai ongelmia ei ollut koska olin hyvin orientoitunut tulevaan projektiin. Olin valmis noudattamaan ohjeita joita annetaan. Ruokavalion noudattaminen oli yllättävän helppoa näin jälkikäteen ajateltuna. Isoin haaste oli ehkä kiireisen arjen yhdistäminen kokonaisuuteen. Esimerkiksi 10 tunnin työpäivän jälkeen, sateisena syysiltana ei aina ollut helppoa raahautua salille. Aina kuitenkin olotila oli mahtava itse treenin jälkeen. Näin lyheyssä ajassa mielestäni ei haasteita tule jos oma motivaatio on vain kunnossa ja projektin priorisoi itselleen tärkeäksi.

Ryhmädynamiikka?

Ryhmässä tapahtuva toiminta vaikutti omaan motivaatiooni erittäin positiivisesti. Ryhmämme oli kaiken kaikkiaan mukava ja meillä oli kiva henki. Kaikilla oli sama tavoite, mukana rentoa huumoria ja ilmapiiri tosi kannustava. 

Yllättikö jokin?

Kokonaisuutena ehkä kuitenkin yllätti projektin helppous. Jälkikäteen hahmotan kyllä sen että töitäkin on tullut tehtyä, mutta motivoituneena kaikki sujui tosi vaivattomasti. Otin annetut ohjeet ja noudatin niitä – ei sen monimutkaisempaa. Ruokavalion helppous hieman kyllä yllätti. Vaikka tietoa minulla oli ravitsemuksesta niin käytännön toteutttamisen helppuos onnistui melko vaivattomasti. Isoin muutos aikaisempaan ruokailussa oli säännöllisyys ja ruoan laadullinen sisältö. Etenkin kasvisten, marjojen ja vihannestae määrää tuli lisättyä selkeästi. Rahkaakin menee joka päivä ja minä satun siitä jopa pitämään :) Systemaattisuus ja säänöllisyys on kuitenkin ollut isoin muutos ruokailun kohdalla.

Olitko tyytyväinen siihen mitä sait aikaan?

Tavoitteenani oli saada saliharjoittelu osaksi arkea ja siihen olen päässyt. Se on nykyään jopa mukavaa puhaa. Tuskin koskaan sitä kohtaan tulee sellaista intohimoa kuin palloilulajeihin minulla oli. Olen oppinut kuitenkin tykkääämään siitä siinä määrin että siitä on tullut säännöllistä ja osa arkea. Kyllähän näkyvät tulokset myös motivoivat tekemään tämän tyyppistä harjoittelua säänölllisesti. Kokonaisuutena olin todella tyytyväinen lopputuloksiin. Alussa asetetut kehonkoostumukseen liittyvät tavoitteet jopa ylittyivät ja niitä on tullut tasaisesti lisää loppuvuoden aikana.

Mitä 8 viikon jälkeen?

Mikään ei ole oikeastaan muuttunut verrattuna siihen mitä tapahtui 8 viikon aikana. Melko helposti olen pystynyt jatkamaan vastaavalla tavalla eli asiat ovat asettuneet omaan arkeen rutiineiksi. Olen sujuvasti pystynyt sovittamaan kaiken elämääni vaikka tekemisessä omatoimisuus onkin nyt viime aikoina korostunut enemmän. Kuten jo mainitsin niin tuloksia on tullut edelleen lisää ja se luonnollisesti motivoi entisestään.

Mitä olet oppinut harjoittelusta, ravinnosta tai jostain muusta?

Olen aina urheillut aikaisemmin ja määrällisesti huomattavasti enemmän. En ole kuitenkaan saanut tämän kaltaisia tuloksia suhteessa melko pieneen ajankäytölliseen panostukseen. Ennen kaikkea olen oppinut sen että laatu ratkaiseen harjoittelussa – ei määrä. Vaikka olen siis harjoitellut vähemmän kuin aikaisemmin kehitys on ollut todella vauhdikasta.

Ruokailusta on niin paljon informaatiota nykypäivänä mediassa tarjolla että mitään varsinaisesti en siitä uutta ole teoriassa oppinut. Isoin oppi on kuitenkin tullut ruokailutottumusten käytäntöön jalkauttamisessa ja sovittamisessa omaan arkeen. Ymmrrän nyt sen että kun syöt tietyllä tapaa niin sillä on todella on merkittävä vaikutus eri asioihin.

Totta kai oma peilikuva miellyttää verrattuna aikaisempaan. Elen erittäin sinut itseni kanssa vaikka ei tämän kanssa varsinaisesti aikaisemmin mitään ongelmia ollut. Kaiken kaikkiaan voin hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti tänä päivänä.

Suosittelisitko GS ryhmää? Kenelle?

Suosittelisin ehdottomasti! Periaatteessa kaikille, mutta kannattaa pohtia omalla kohdalla mikä on sopivin tapa lähteä kohti tämän tyyppistä tavoitetta. Aikataulu, fiksattu aikataulu ja seuranta sekä edistymisen näkeminen olivat minulle niitä ratkaisevia asioita jotka toimivat todella hyvin.

Kirjoittaja

personal trainer marko kuoppasalmi

Marko Kuoppasalmi

Fysioterapeutti, FAF Personal Trainer & PhysioTrainer

Katso profiili group Created with Sketch.

Artikkelit

Polvi- ja lonkkanivelrikko koskettaa monia

Nivelrikko, eli artroosi, on maailman yleisin nivelsairaus. Esimerkiksi ylipaino voi vaikuttaa sen kehittymiseen ja oireiden hallintaan.

Lue artikkeli group Created with Sketch.

Kuntokompassilta apua elämäntapamuutokseen

Elämäntapamuutosprosessi, mitä se tarkoittaa käytännössä? Karkeasti sitä, että omaa hyvinvointia tukevat tavat ja rutiinit juurrute...

Lue artikkeli group Created with Sketch.